26 Kasım 2010 Cuma

Son Derbi Öncesi

Belki kimimiz için ilk derbisi Ali Sami Yen'de, belkide sayısını hatırlamayacağı kadar çok oldu bu da onlara eklenecek .. Ama her ikisi içinde ortak olan bir şey var ki '' Son'' derbi olacak bu maç. Son defa evden çıkıp,veya uzun yollardan gelip son kez bir derbi öncesi yaşayacağız Ali Sami Yen'in çevresinde ..

Alışkanlıkları farklıdır herkesin,maç öncesinde ama güzel olan bir çok şey de stada girmeden yaşanmaz mı ? Kimimiz Orjin'in orda,kimimiz Eski Açık tarafında Gima(Carrefour)'nın orda kimisi Simit Sarayında .. Biletini vereceğin arkadaşını beklersin veya kız arkadaşını .. O gün bir telaş vardır orda ama esas olan bu dur .. Akşam kimle maç yeğenim ? Kaç atarız onlara ? Hangimiz bu soruları cevaplandırmadık ki Mecidiyeköy'de .. Hemen hemen bir çoğumuzun yaşadığı şeyler bunlar .. Store önünde bağıranlara güldük bir çoğumuz .. Akşam maçta bağırın burda ne bağırıyorsunuz diye tatlı sitemler ettik ..

Rakip taraftarın gelişi derbilerde hep farklı olur ya .. Sokağın aşağısında Emniyet geçirtmez bizleri,küfrederiz inceden ah ulan diye .. Biraz aksiyon katarız güne. Bunuda bir çoğumuz yapmışızdır. Alışagelmişlik diyelim biz bunların adına .. Hani her gün akşam işten dönerken bakkala uğrarsın;bakkal aynıdır .. Geçtiğin yollar,bindiğin taşıtlar .. Apartmanın kapısı .. Küçük ama alışkanlık yaratmış detayları bile özlersin biraz uzaklaşınca ..

Ne var ki bunlar ufak detay değil, Orjin, Mecidiyeköy, Burger,Gima ... Hayatımızın bir parçası .. Hepsinden öte olan da Ali Sami Yen .. Tarihe tanıklık ederken cehennem son kez bir derbinin şahidi olacak,bizlerde orda olacağız Allah kısmet ederse ..

Tuhaf bir ruh hali ve o ruh halinin doğurduğu duygular içersinde yazılan kelimeler bunlar .. Son derbi öncesi gelin, doya doya yaşayalım bir çok şeyi .. Ama hepsinden daha önemlisi .. Öyle bir derbi olsun ki bu Galatasaray Taraftarı damgasını vursun o geceye ... Düşünsenize Son derbide 90 dakikayı ''adam gibi hakkını vererek'' bağırarak geçirsek, en fazla boğazlarımız ağırır ama ömrümüz boyunca dönüp bakarız o güzel manzaraya .....





Hiç yorum yok: