10 Kasım 2010 Çarşamba

Gheorghe Hagi ve Galatasaray

Yine,yeni,yeniden .. Hoşgeldin Gheorghe Hagi dedik,hoşgeldin ... Galatasaray ne olursa olsun senin yuvan;bu hep böyle kalacak,sonsuza kadar. Frank Rijkaard'ın gidişi açıkçası beklenen bir karardı. Rijkaard'ın başarısı veya başarısızlığı göreceli olarak değişmektedir. Gelişi büyük heyecan yaratan bir Teknik Adam'dı,beklentiler çok büyüktü ama olmadı. Burdaki başarısızlık daha ağırlıkta yönetimsel hatalardan dolayı diyenler de var; Rijkaardın 4-3-3 dizilimindeki ısrarcılığın başarısızlığa götürdüğünü diyenler de .. Taraftar Rijkaard'a olan güvenini her seferinde yenilsede bazen istenilen olmayınca .. Yollar ister istemez ayrılıyor. Güle güle dedik Rijkaard'a;iyiniyetli çalışmalarından dolayı Galatasaray taraftarı seni her zaman saygıyla hatırlayacaktır.

Dedik ya yeni bir hırs;yeni bir güç .. Bir tazelenme gerekti. O isimde Gheorghe Hagi ile olacaktı. Futbolculuğunda ki hırsını; Teknik Adamlığında'da göstereceğine şüphemiz yoktu. İlk Galatasaray Macerasındada bunun örneklerini görmüştük. Son haftalara kadar şampiyonluk potasındaydık ..Gheorghe Hagi iyi bir teknik adamdı ve Galatasaray'ı ayağa kaldırabilecek bilgi ve hırs kendisinde fazlasıyla mevcuttu. Ayrıca Tugay Kerimoğlu gibi bir isminde teknik heyette olduğunu göz önüne alırsak, Galatasaray'da güzel şeylerin temelleri atılıyordu ..

Fakat bir çoğumuz şu anda yönetimsel sorunlardan dolayı Galatasaray'ın başarsız olacağını düşünebilir. Bu doğal bir şey. Ama bu sorunları bir anda yok etmek;takımı bir anda mükkemel yapmak gibi bir beklenti Gheoghe Hagi'den beklenmemelidir, elinde sihirli değnek olmayan Gheorghe Hagi takımın başına geldiğinden beri takımda mücadele ve hırslılık konusunda gözle görülür değişmeler mevcuttur.Bu çizgide devam edecek bir Galatasaray sezonun 2.yarısında Aslantepe'yle beraber yeni bir çıkış yakalayacaktır ..

Şimdi bizlere düşen görev ise bu takıma olması gerekenden daha çok sahip çıkmak ve destek vermektir .. Yönetimi eleştirmek ve yapılan yanlışları sürekli sürekli gündeme getirerek olumsuz hava yaratmaktansa var gücümüzle takıma destek vererek ilk yarının sonuna kadar en az kayıpla gidebilmeyi hedeflememiz lazım.

Aslantepe ile beraber yeni bir dönem;yeni bir çıkış;daha yeni bir Galatasaray geliyor .. Herşeyiyle mükemmeli isteyen bir Galatasaray ve o mükemmellliğin en büyük destekçisi, büyük Galatasaray taraftarı .. Herşey yeniden başlıyor,yeniden ...

Hiç yorum yok: