18 Mayıs 2010 Salı

Ateş Düştüğü Yeri Yakar

Hakikaten öyle ateş düştüğü yeri yakıyormuş bunu dün gece bir kez daha gördük. İçlerine ateş düşen malum takımın taraftarları bütün dünyayı olmasada kendi statlarını yaktılar. Yakmak biraz mecazi anlamında aslında güzel şeyler ifade eder .. Çoşkusunu artıran bir kitlenin meşaleler yakması; sevincini daha doğrusu sevincindeki o sıcaklığı dışarı vurması. Bunlar güzel şeyler. Ama görüyoruz ki bazen tam tersi görüntülere tanıklık edebiliyoruz. Önceden dünyayı yakmayı planlayarak kendini ateşe atanlar; en sonunda kendi statlarını yakarak bir nihayete varıyorlar .. Aslında bu sonucu kendileri hazırlıyorlar farkında olmadan. Doğmamış çocuğa don biçmek sözünü yazmak bir kenara. Gerçi yapılanlar don biçmekten çok öte ya .. Neyse diyelim biz. 16 dakika hüsranlarından tecrübeli olanlar dün geceden sonra bazı şeylerin farkına varmışdır .. Kimin daha büyük olduğunu anlamışlardır.

Mayıs aylarını bitiş çizgisine benzetmek lazım. Hani at yarışlarında ki o son çizgiler var ya .. O çizgiyi geçmeden;bu yarış asla ve asla bitmez .. Yok sen o yarışı bitirdiğini düşünürsen ... Kaybetmenin acısı içine bi ateş düşürür; adamı ''yakar'' :)

Bize gelince; Galatasaray Mayıs aylarının efendisidir .. Yakma eylemini bizde severiz. Ama çoşkunun getirdiği o mutluluk ile yakarız meşalelerimizi. Statı harbiden yakarız. Ama asla ve asla pankartlarımızı yanlışlıkla yakmayız maç içinde .. Bu da işin dikkat edilmesi gereken kısımlarından. Mayıs aylarında Lig Şampiyonluklarını ;Avrupa Kupalarını almaya alışkınız biz .. Ve mutlu sona ulaşmayı hedefleriz .. Farkımızı ortaya koyarak.

Galatasaray büyük konuşup stadını yakanların takımı olamaz; Galatasaray 17 Mayısların; 14 Mayısların takımıdır. Galatasaray şampiyon olursa Kophenagdan başlayarak dünyayı yakar. Bakınız 17 Mayıs 2000 ... Galatasaray Lig Şampiyonu olursa; Denizliden bi alev başlar .. Türkiyeyi sarar .. Önüne geleni yakar geçer. Galatasarayla uğraşmak ateşle oynamaya benzer ... Tehlikelidir. Ateşle oynarsanız. Yanarsınız ..

Galatasaray'ın büyüklüğü farklı bir şeydir .. Bunu anlamak için biraz geniş perspektiflerden bakmak gerek. Ama maalesef bunu size anlatmak biraz zor .. Siz en iyisi duyduklarınıza inanın .. Ama genede her duyduğunuza inanmayın. Yanlış anonslar; yanlış sevinçler doğurabiliyor .. Sonra ateş düştüğü yeri gerçekten yakıyor ..






1 yorum:

Unknown dedi ki...

Beni yak kendini yak herseyi yak :D