29 Aralık 2011 Perşembe

Recep Ankaralı Ya Federasyon ?

Recep Ankaralı. Türk Basketbolunun ilerlemesi adına hakemlik ve eğitmenlik görevi yapan seçkin bir şahsiyet !
Hakemlik başlı başına zor bir zanaattir. Adaletli davranmanın prensip haline geldiği ve kasıtlı olmasa dahi hata yaptığında günah keçisi ilan edilme olasılığının yüksek olduğu bir meslek. Mesleki açıdan hakemlik kavramına saygımız var,işini doğru dürüst yapan hakemlerede saygımız var ... Fakat Engin Kennerman ve Recep Ankaralı gibi adaletli davranma yetisini,belli renklerin yöneticilerinin baskısıyla kullanan hakemlere nasıl bir saygı duyabiliriz ? Maç öncesi aba altından gösterilen her sopaya eyvallah diyen, '' rengini '' ( sarı lacivert) belli eden,maça çıkmadan aldığı telefon telkinleriyle düdük çalan bu adamlara nefretten başka bir şey duyulmaz ...

Futbolda şike soruşturmasında ismi geçen Recep Ankaralı'nın 30.12.2011 tarihinde oynanacak olan Fenerbahçe Ülker- Galatasaray Medical Park maçının hakemi olarak verilmesi açık ve net Federasyonun basiretsizliğidir. Telefon görüşmelerinin kayıtlarında geçen sezon Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Şampiyonluk Play Off Mücadelesinin bazı maçlarında hakem hatalarının olduğu ve bunlara dikkat edilmesi gerektiği '' Recep Ankara'lı'' ya Fenerbahçe Basketbol Şube Sorumlusu Semih Özsoy tarafından bizzat iletilmiştir.
Bütün bu olayların hiç olmamış gibi kabul edilip böylesine bir maça Recep Ankara'lının atanması Federasyon'un ince hesaplar peşinde olmasının bir göstergesidir. Evet Türkiye Basketbol Federasyonu değişik hesapların kurumu haline gelmiştir. Cuma günü deplasmanda bir de hakeme karşı savaşacak olmak Galatasaray Basketbol Takımını yıldırmayacaktır. Yenilmez Armada Recep Ankaralıyı'da yenecektir !

Recep Ankaralı'da ... Federasyon hangi safta onu anlamadık ?

Galatasaray'ı ayak oyunlarına alet etmeye çalışanlar,beklemedikleri yerden tekmeyi yer ..

Steps yapmadan oyna Turgay Demirel !

Hiç yorum yok: