8 Temmuz 2010 Perşembe

Kenetlenebilmek ..

Galatasaray'ı Galatasaray yapan en büyük değerlerden biridir kenetlenebilmek .. Hoş bu satırları okurken şunu aklınızdan geçirceksiniz neden sadece Galatasaray'ı Galatasaray yapan bir değer olsun ki kenetlenebilmek ? Diğer takımlarda kenetlenirse onlarında değeri olur bu .. Belki evet; ama kenetlenebilmek; Galatasaray camiasının temel dinamiklerindeki unsurların başında gelir. Yani ruhunda temelinde en baştan beri olan bir değerdir. Sonradan kazanılan anlık bir değer değildir. Bizi biz yapan kenetlendiğimiz zamanın nimetleridir.

Bu kenetlenme Yönetim başta olmak üzere Galatasaray Spor Kulubünün bütün branşlarında ve tribünlerdede gereklidir. Tabi ki bunlar konunun biraz daha farklı tarafını oluşturmakta. Şu anda gündemde yönetimle ilgili olan tarafı daha ağır basıyor. Haldun Üstünel istifası ve Keita'nın gönderilmesi bir çok kişide hoşnutsuzluk yaratan bir durum oldu. En azından herkes aynı fikirde olamasa bile büyük bir çoğunluk hoşnut değil. Haklı sebepler var bunlar asla yadsıyamayız. Fakat gözlemlediğimiz konu olayın asıl boyutunu oluşturuyor. Galatasaray Sevgisi sadece kişilere mi endekslidir ? Ya da transferlere ya da izlenen politikalara ..

Asla ve asla eleştirilere karşı bir karşı çıkma durumu söz konusu olamaz lakin Galatasaray Sevgisini zedeleyeci yorumlar bir çok forumda platformda başgösteriyor. Bunlar bizi birbirimizden ayırıcı sebepler doğuruyor. Bugün Galatasaray ismi bir başarı yakalıyorsa bunda Taraftardan;Yöneticiye, sahada emek gösteren sporcuya teknik kadrodan malzemeciye kadar herkesin bir katkısı vardır .. Evet bu böyledir buzdağının görünen tarafı kadar görünmeyen tarafınıda bu başarı hikayelerine katmak gerekir. Bir sistemin dişlilieri gibi en ufak dişlinin hareketleriyle ondan büyük bir dişli harekete geçer .. Bu sistematik hareket ise bir birliktelik,bir kenetlenme meselesine dayanır ..

Galatasaray Spor Kulubü tartışılmaksızın Türkiye'nin en büyük Spor Kulubüdür. Bunu ilerletmek yaşatmak ise bizlere düşer. Galatasaray'ı kalbinde bir yere sığdırmış herkes bu sistemde bir kenetlenme içine girmelidir. Bütün branşlardaki sporcularda bu mantaliteyi kazanmalıdır. Keza yönetimde. Bu basit bir kuraldır. Ama önem verilmeyen basit kurallar bir gün en zor günlerin sebebi olur. O yüzden şu andaki konumlarımıza bir göz atarak bir kez silkelenmemiz gerekiyor.

Hani diyoruz ya .. Aklınızdan Çıkarmayın TÜRKİYE'DİR GALATASARAY diye ... İşte şimdi kenetlenme zamanıdır.

Hiç yorum yok: